Mac Visual Issues

Support for running, installing or compiling OpenMW

Before you submit a bug report for the first time, please read: Bug reporting guidelines
User avatar
wareya
Posts: 337
Joined: 09 May 2015, 13:07

Re: Mac Visual Issues

Post by wareya » 04 Jun 2019, 03:50

Is it too dark in windowed mode?
paying attention to #1751 #2473 #3609 #3862/#3929 #3807 #4297 #4623

User avatar
akortunov
Posts: 605
Joined: 13 Mar 2017, 13:49
Location: Samara, Russian Federation

Re: Mac Visual Issues

Post by akortunov » 04 Jun 2019, 16:48

Adm1jtg wrote:
04 Jun 2019, 01:43
Please let me know what options there are besides staying on Windows
You can try to adjust gamma manually in the settings.cfg (the "gamma" setting under "Video" section, it may or may not work), or change your display settings.

Adm1jtg
Posts: 5
Joined: 04 Jun 2019, 01:35

Re: Mac Visual Issues

Post by Adm1jtg » 05 Jun 2019, 20:27

wareya wrote:
04 Jun 2019, 03:50
Is it too dark in windowed mode?
Yes, have not found a way to adjust it to make it playable.

User avatar
wareya
Posts: 337
Joined: 09 May 2015, 13:07

Re: Mac Visual Issues

Post by wareya » 05 Jun 2019, 21:52

Guys, stop suggesting the gamma setting. If they can't get at them through the options then they won't work.

What you want to do for now is adjust your monitor or display profile's contrast or gamma that way. Or find a way to tell the OS that OpenMW is rendering with a weird color profile, and that you want it to be adjusted to something brighter.

What we really need is a gamma postprocessing shader for when the engine can't control the monitor's gamma. There's nothing particularly expensive about this, simple color mapping postprocessing is among the cheapest postprocessing you can do.
paying attention to #1751 #2473 #3609 #3862/#3929 #3807 #4297 #4623

User avatar
AnyOldName3
Posts: 1497
Joined: 26 Nov 2015, 03:25

Re: Mac Visual Issues

Post by AnyOldName3 » 05 Jun 2019, 22:06

I thought we blanket-disabled the gamma slider on everything that wasn't Windows, but the issue preventing gamma from working is a driver/window manager issue, and so there are Unices where it does work. Either today or yesterday I saw a Reddit thread saying that gamma was working despite being unavailable from the GUI.
AnyOldName3, Master of Shadows

User avatar
Capostrophic
Posts: 637
Joined: 22 Feb 2016, 20:32

Re: Mac Visual Issues

Post by Capostrophic » 05 Jun 2019, 22:27

AnyOldName3 wrote:
05 Jun 2019, 22:06
I thought we blanket-disabled the gamma slider on everything that wasn't Windows, but the issue preventing gamma from working is a driver/window manager issue, and so there are Unices where it does work.
Yes.

Adm1jtg
Posts: 5
Joined: 04 Jun 2019, 01:35

Re: Mac Visual Issues

Post by Adm1jtg » 06 Jun 2019, 14:38

AnyOldName3 wrote:
05 Jun 2019, 22:06
I thought we blanket-disabled the gamma slider on everything that wasn't Windows, but the issue preventing gamma from working is a driver/window manager issue, and so there are Unices where it does work. Either today or yesterday I saw a Reddit thread saying that gamma was working despite being unavailable from the GUI.
A bit over my head but is there a build or a configuration I could try then that might work? New to Mac os and new to open mw but more then willing to try test builds or a set of detailed instructions to get it working

Adm1jtg
Posts: 5
Joined: 04 Jun 2019, 01:35

Re: Mac Visual Issues

Post by Adm1jtg » 09 Jun 2019, 16:40

Adm1jtg wrote:
06 Jun 2019, 14:38
AnyOldName3 wrote:
05 Jun 2019, 22:06
I thought we blanket-disabled the gamma slider on everything that wasn't Windows, but the issue preventing gamma from working is a driver/window manager issue, and so there are Unices where it does work. Either today or yesterday I saw a Reddit thread saying that gamma was working despite being unavailable from the GUI.
A bit over my head but is there a build or a configuration I could try then that might work? New to Mac os and new to open mw but more then willing to try test builds or a set of detailed instructions to get it working
I guess for now I will just have to stick with Windows huh?

Post Reply