Exit from start location bug

Everything about development and the OpenMW source code.
Post Reply
User avatar
Zini
Posts: 5537
Joined: 06 Aug 2011, 15:16

Exit from start location bug

Post by Zini » 31 Jan 2012, 10:40

It seems we have another regression when running the game with the real game start (using the --new-game switch and setting --start to the start location), after existing the ship I end up in the middle of nowhere. Interestingly this does not happen without --new-game. Can anyone confirm?

swick
Posts: 96
Joined: 06 Aug 2011, 13:00

Re: Exit from start location bug

Post by swick » 31 Jan 2012, 12:17

confirmed for the master branch
edit: if you tell me where to search for the bug i'll look into it...
edit2: in mwworld/world.cpp

Code: Select all

        if (newGame)
        {
            // set new game mark
            mGlobalVariables->setInt ("chargenstate", 1);
        }
without this line it works... also I don't find "chargenstate" anywhere else in our code. It must be generated by scripts or by user input, i guess.

User avatar
Zini
Posts: 5537
Joined: 06 Aug 2011, 15:16

Re: Exit from start location bug

Post by Zini » 31 Jan 2012, 17:00

In MW chargenstate is a hard-coded variable, that is set depending on if you start a new game or load a game. It affects some scripts that are run on startup. Now the scripts themself can not cause the problem we are seeing. But they are probably using various features of OpenMW and one of these seems to have stopped working. Another aftermath of the MWRender refactoring I guess, located either in MWWorld or MWRender itself.

Post Reply