Wilderness Mod 2.0 T & BM.esm + ab01Wilderness2.1patch.esp

Learn about OpenMW mod compatibility, check for problematic mods, discuss issues, and give us feedback about your experience with modded OpenMW.
Post Reply
c083d4
Posts: 8
Joined: 17 Apr 2017, 03:01

Wilderness Mod 2.0 T & BM.esm + ab01Wilderness2.1patch.esp

Post by c083d4 » 22 Apr 2017, 19:16

I have been testing my mod list with Open MW 0.42.0 RC1 and there are only two mods which are giving me problems: Morrowind Acoustic Overhaul and Wilderness Mod 2.0 T & BM + ab01Wilderness2.1patch

Wilderness Mod seems to be working fine ingame, creature are there, have collisions, they move around... But in the console I get a lot of "failed to find animation idle" errors and also te game gets laggy because of them:

Code: Select all

Failed to find animation idle for wa_monarch01
Failed to find animation idle for wa_monarch01
Animation idle4 not found for wa_robin
Failed to find animation idle for wa_monarch01
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Animation idle3 not found for ws_kumanomim
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Animation idle4 not found for ws_barramundifm
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Failed to find animation idle for wa_butterfly024
Why is Open MW unable to find the animations? Can this be patched in the mod or in OpenMW so it works correctly?

User avatar
akortunov
Posts: 390
Joined: 13 Mar 2017, 13:49
Location: Samara, Russian Federation
Github profile: https://github.com/akortunov

Re: Wilderness Mod 2.0 T & BM.esm + ab01Wilderness2.1patch.e

Post by akortunov » 26 Apr 2017, 17:45

wa_butterfly024 uses "Satin Azure.NIF" mesh file.
It seems this file does not have an Idle animation, but has Idle2.

Do another butterflies have the same issue or no?

User avatar
DestinedToDie
Posts: 1129
Joined: 29 Jun 2015, 09:08

Re: Wilderness Mod 2.0 T & BM.esm + ab01Wilderness2.1patch.e

Post by DestinedToDie » 26 Apr 2017, 19:16

I would say that it's not the fault of OpenMW, but a bad practice of leaving animation groups empty. OpenMW goes through the effort of printing the errors in the terminal and that may increase lag. Morrowind stays silent about a lot of these errors, though I can't imagine what's going on internally in the Morrowind engine.

So in other words - not just bad practice on OpenMW, but quite likely also on Morrowind engine.

c083d4
Posts: 8
Joined: 17 Apr 2017, 03:01

Re: Wilderness Mod 2.0 T & BM.esm + ab01Wilderness2.1patch.e

Post by c083d4 » 28 Apr 2017, 00:35

akortunov wrote:wa_butterfly024 uses "Satin Azure.NIF" mesh file.
It seems this file does not have an Idle animation, but has Idle2.

Do another butterflies have the same issue or no?
I think it's only that butterfly, at least in the area I was exploring (where you start the game)
DestinedToDie wrote:I would say that it's not the fault of OpenMW, but a bad practice of leaving animation groups empty. OpenMW goes through the effort of printing the errors in the terminal and that may increase lag. Morrowind stays silent about a lot of these errors, though I can't imagine what's going on internally in the Morrowind engine.

So in other words - not just bad practice on OpenMW, but quite likely also on Morrowind engine.
I was thinking the same... Maybe the same thing happens in original Morrowind but OpenMW lags because it keeps reporting the errors again and again, is there any kind of option so OpenMW ignores errors and doesn't report anything in the terminal?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests