Page 12 of 28

Re: OpenMW 0.44.0

Posted: 08 Jun 2018, 21:59
by NullCascade
This isn't really a regression for me, but my rendering freezes have gotten worse in the 0.44 RC above. I can trigger it every time when loading a save in 0.44, but only about 50% of the time in 0.43.

More information here: https://bugs.openmw.org/issues/4445

Re: OpenMW 0.44.0

Posted: 10 Jun 2018, 17:29
by nox7
NullCascade wrote:
08 Jun 2018, 21:59
This isn't really a regression for me, but my rendering freezes have gotten worse in the 0.44 RC above. I can trigger it every time when loading a save in 0.44, but only about 50% of the time in 0.43.

More information here: https://bugs.openmw.org/issues/4445
Right click and run OpenMW as an administrator. I'm 99% sure this will fix your initial loading issue.

Re: OpenMW 0.44.0

Posted: 10 Jun 2018, 18:43
by lysol
nox7 wrote:
10 Jun 2018, 17:29
Right click and run OpenMW as an administrator. I'm 99% sure this will fix your initial loading issue.
This is a very bad workaround and if it works (which I doubt), something is wrong. There's no reason why OpenMW should need administrative rights to the system.

Re: OpenMW 0.44.0

Posted: 10 Jun 2018, 19:07
by NullCascade
nox7 wrote:
10 Jun 2018, 17:29
NullCascade wrote:
08 Jun 2018, 21:59
This isn't really a regression for me, but my rendering freezes have gotten worse in the 0.44 RC above. I can trigger it every time when loading a save in 0.44, but only about 50% of the time in 0.43.

More information here: https://bugs.openmw.org/issues/4445
Right click and run OpenMW as an administrator. I'm 99% sure this will fix your initial loading issue.
What lysol said. Way too many people run on admin accounts and try running every program on Windows as administrator. That's not a real solution, and there're 0 reasons why OpenMW should need admin access.

Still, I gave it a try just in case something really funky was going on. It did not fix the issue.

Re: OpenMW 0.44.0

Posted: 11 Jun 2018, 12:38
by psi29a
Anyway to profile it and see what is causing the issue? Is is stalling on GPU (loading assets)?

Re: OpenMW 0.44.0

Posted: 11 Jun 2018, 20:14
by raevol
Are any other Windows users seeing this issue with the RCs?

Current Release Status updated here

Re: OpenMW 0.44.0

Posted: 11 Jun 2018, 20:29
by AnyOldName3
I've never seen it happen, including with the RC builds, but then the bug report says it gets worse with more mods and I've got basically none installed right now. If it's something that happens intermittently, then if NullCascade provides a save that breaks it for him, I can try and load it a bunch of times and see if it ever happens.

Re: OpenMW 0.44.0

Posted: 11 Jun 2018, 20:42
by NullCascade
AnyOldName3 wrote:
11 Jun 2018, 20:29
I've never seen it happen, including with the RC builds, but then the bug report says it gets worse with more mods and I've got basically none installed right now. If it's something that happens intermittently, then if NullCascade provides a save that breaks it for him, I can try and load it a bunch of times and see if it ever happens.
The video was taken with basically a fresh game. It has like 2.5 minutes of playtime for what it took to get out of the start area. It's not save-specific.

A year or so ago I was trying to narrow it down to specific mods, before the issue continued to get worse. I'd have to go through and retest on earlier versions to see if that's just a perspective on the project over time or if it really was the case. Anyway, the easiest way for me to trigger it before was to install the Improved Telvanni Architecture mod and COCing to Sadrith Mora. At one point I was specifically able to trigger the issue by looking at meshes from that mod, but didn't have the issue in Seyda Neen or when looking away from them.

Re: OpenMW 0.44.0

Posted: 11 Jun 2018, 20:44
by AnyOldName3
Then I can't replicate it and we need to work out if anyone else can.

Re: OpenMW 0.44.0

Posted: 11 Jun 2018, 21:53
by K1ll
raevol wrote:
11 Jun 2018, 20:14
Are any other Windows users seeing this issue with the RCs?

Current Release Status
Windows RCs: need testing
Linux Binary RCs: need to be rebuilt (sorry K1ll! see here )
Mac RCs: need to be built (corristo)
Changelog: needs to be started (raevol)
Video: in planning stages (Atahualpa)
RC1s have been rebuild:
(same links as before)
32 Bit
64 Bit