Interesting issue when swapping between versions of OpenCS

General discussion regarding the OpenMW project.
For technical support, please use the Support subforum.
Post Reply
User avatar
ArashiAganawa
Posts: 71
Joined: 02 Feb 2017, 02:11

Interesting issue when swapping between versions of OpenCS

Post by ArashiAganawa »

So, I've been hopping between versions of OpenCS to work on a mod, because one has the ability to edit terrain but I can't see npcs, and the other I can see npcs but not edit terrain. I found an interesting issue happens when doing this. My mod raises certain terrain height to absurd levels, which in turn changes the map. WELL if you save the mod in the old version of the editor that doesn't have landscaping features, the map gets all full of holes. The land loads fine, but the map in game get's all messed up. This can be fixed by resaving the mod in the new one! Nothing major, obviously not a bug (as I'm playing with fire even swapping between versions) but interesting all the same.

Also, why can't I see npcs in the new version of the cs? If I could see them AND have snap to grid, well I'd be the happiest fetcher alive.
Wisdom ,without love, is foolishness. Knowledge, without heart, is ignorance.
User avatar
ArashiAganawa
Posts: 71
Joined: 02 Feb 2017, 02:11

Re: Interesting issue when swapping between versions of OpenCS

Post by ArashiAganawa »

Image

The terrain in question incase anyone was curious! :D
Wisdom ,without love, is foolishness. Knowledge, without heart, is ignorance.
User avatar
lysol
Posts: 1489
Joined: 26 Mar 2013, 01:48
Location: Sweden

Re: Interesting issue when swapping between versions of OpenCS

Post by lysol »

Finally, a real mountainous red mountain!
Normal mapped texture replacers, exclusive for OpenMW:
My Nexus page
User avatar
ArashiAganawa
Posts: 71
Joined: 02 Feb 2017, 02:11

Re: Interesting issue when swapping between versions of OpenCS

Post by ArashiAganawa »

That's the goal! It will take a while, because I plan on redoing the dungeons to fit the new mountain, and revamping the end of the main quest with that, but as the OpenCS evolves, I will be able to get more done. Need some new meshes and textures and possibly animations for some things I want to do, but we'll see how that goes.
Wisdom ,without love, is foolishness. Knowledge, without heart, is ignorance.
User avatar
AnyOldName3
Posts: 2147
Joined: 26 Nov 2015, 03:25

Re: Interesting issue when swapping between versions of OpenCS

Post by AnyOldName3 »

Have you reported an issue for the NPCs thing? If not, that'd be a bad regression to have in the 0.47 release.
AnyOldName3, Master of Shadows
User avatar
ArashiAganawa
Posts: 71
Joined: 02 Feb 2017, 02:11

Re: Interesting issue when swapping between versions of OpenCS

Post by ArashiAganawa »

I may have forgotten to do so... mostly thought I was doing something wrong, will make a bug report about it.

Never mind, the latest version fixes that... what good timing! BACK TO WORK WITH ME!
Wisdom ,without love, is foolishness. Knowledge, without heart, is ignorance.
User avatar
silentthief
Posts: 449
Joined: 18 Apr 2013, 01:20
Location: Currently traversing the Ascadian Isles

Re: Interesting issue when swapping between versions of OpenCS

Post by silentthief »

That screencap looks awesome! Please keep us posted on this (perhaps in another thread we should do a what are people workin on discussion).

ST
100% not a dev, but I know a little about Linux, MW, and scripting. I try to help. LMK if you have any questions.

Current MW quote: "I don't recall using teleportation. Yet there I was. Alone. Naked."
User avatar
ArashiAganawa
Posts: 71
Joined: 02 Feb 2017, 02:11

Re: Interesting issue when swapping between versions of OpenCS

Post by ArashiAganawa »

I'll probably start a thread in the "content development" section at some point. Can't let the flame die out! I may also be seeking people to help at a certain point, as this is a pretty major project.
Wisdom ,without love, is foolishness. Knowledge, without heart, is ignorance.
Post Reply