Can't play OpenMW because of an error.

Support for running, installing or compiling OpenMW

Before you submit a bug report for the first time, please read: Bug reporting guidelines
Post Reply
Alan421
Posts: 2
Joined: 21 Aug 2018, 07:00

Can't play OpenMW because of an error.

Post by Alan421 » 21 Aug 2018, 07:12

The error error starts with
OpenMW:Fatal Error
Archive Bloodmoon.bsa not found
Can anybody help me with this? I was really looking forward to playing Morrowind with this engine.

User avatar
kuyondo
Posts: 222
Joined: 29 Mar 2016, 17:45

Re: Can't play OpenMW because of an error.

Post by kuyondo » 21 Aug 2018, 10:01

firstly, do you have bloodmoon.bsa in your data files folder?

second, if you intended to play without bloodmoon, go to your openmw.cfg in game folder, edit out the line that says fallback-archive="bloodmoon.bsa", and save. The line should be somewhere on top.

Alan421
Posts: 2
Joined: 21 Aug 2018, 07:00

Re: Can't play OpenMW because of an error.

Post by Alan421 » 21 Aug 2018, 10:55

Oh thanks! turns out I was just being an idiot. Looks like I didn't have the bsa.
But now I have a new problem, everything just turns pink for me now.

User avatar
lysol
Posts: 1108
Joined: 26 Mar 2013, 01:48
Location: Sweden

Re: Can't play OpenMW because of an error.

Post by lysol » 21 Aug 2018, 11:43

Update your graphics card drivers would be the next step.

By the way, we do have a support forum further down... A moderator can probably move the thread over there.
Normal mapped texture replacers, exclusive for OpenMW:
My Nexus page

User avatar
kuyondo
Posts: 222
Joined: 29 Mar 2016, 17:45

Re: Can't play OpenMW because of an error.

Post by kuyondo » 21 Aug 2018, 14:07

Alan421 wrote:
21 Aug 2018, 10:55
Oh thanks! turns out I was just being an idiot. Looks like I didn't have the bsa.
But now I have a new problem, everything just turns pink for me now.
that could probably mean missing textures..

User avatar
Thunderforge
Posts: 496
Joined: 06 Jun 2017, 05:57
Github profile: https://github.com/Thunderforge

Re: Can't play OpenMW because of an error.

Post by Thunderforge » 21 Aug 2018, 18:00

lysol wrote:
21 Aug 2018, 11:43
By the way, we do have a support forum further down... A moderator can probably move the thread over there.
Moved.
Alan421 wrote:
21 Aug 2018, 10:55
Oh thanks! turns out I was just being an idiot. Looks like I didn't have the bsa.
But now I have a new problem, everything just turns pink for me now.
This is due to your graphics drivers not supporting the S3TC algorithm for texture compression. The US patent for that expired in October, and most drivers were updated to support it almost immediately. Update your graphics drivers and that should fix it.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests