Black terrain.

Support for running, installing or compiling OpenMW

Before you submit a bug report for the first time, please read: Bug reporting guidelines
Locked
User avatar
Sslaxx
Posts: 231
Joined: 12 Aug 2011, 18:59
Location: Malvern, UK
Contact:

Black terrain.

Post by Sslaxx » 15 Jun 2013, 13:03

For quite a while now with compiling OpenMW from source, I've been having the issue where the terrain textures are not being rendered - with the results also that water reflects the black terrain. This is Ubuntu 13.04 using the OpenMW repos for OGRE etc. Has anyone come across this issue? Has anyone been able to fix it?
Attachments
screenshot001.jpg
Demonstrating the issue.
Stuart "Sslaxx" Moore.

Chris
Posts: 1578
Joined: 04 Sep 2011, 08:33

Re: Black terrain.

Post by Chris » 15 Jun 2013, 18:11

I used to have this issue when the terrain shaders would fail to build (due to old hardware not being able to handle how big they were; it stopped when I upgraded). Is there anything about that in Ogre.log?

User avatar
Sslaxx
Posts: 231
Joined: 12 Aug 2011, 18:59
Location: Malvern, UK
Contact:

Re: Black terrain.

Post by Sslaxx » 21 Jun 2013, 17:20

Not that I could see, though I'm including the complete Ogre.log in case anyone else can spot what's up.
Attachments
Ogre.log.zip
(11.6 KiB) Downloaded 99 times
Stuart "Sslaxx" Moore.

User avatar
scrawl
Posts: 2152
Joined: 18 Feb 2012, 11:51

Re: Black terrain.

Post by scrawl » 21 Jun 2013, 20:27

Something is going terribly wrong here, because there are no signs at all of the terrain shader compiling in your log.

User avatar
Sslaxx
Posts: 231
Joined: 12 Aug 2011, 18:59
Location: Malvern, UK
Contact:

Re: Black terrain.

Post by Sslaxx » 09 Jul 2013, 15:03

Fixed using a factory-default Morrowind.ini file as in viewtopic.php?f=8&t=1662&p=17677#p17677 - surprisingly simple fix, thankfully!
Stuart "Sslaxx" Moore.

Locked