[patch] new fog shader

Everything about development and the OpenMW source code.
visvaldas
Posts: 30
Joined: 24 May 2015, 20:31

Re: [patch] new fog shader

Post by visvaldas » 25 Jul 2018, 21:11

Not sure what's going on there.
Can you post a screeshot with some distant terrain in view (e.g. the position of your screenshot, but facing red mountain)?

JDGBOLT
Posts: 16
Joined: 05 Apr 2018, 19:52
Github profile: http://github.com/JDGBOLT

Re: [patch] new fog shader

Post by JDGBOLT » 26 Jul 2018, 01:45

I am not too sure what is going on with the Fog shaders, when I tried patching it against the latest openmw git, this is the result I got:
Image

I then tried your local branch and it was about the same, maybe with the hair not being black but everything else pretty similar. It's possible there is something with the Mesa drivers that don't like your shaders, but shader debugging is kind of out of my expertise. Just thought I would let you know that they seem to be rendering wrong on the Mesa drivers under Linux with an AMD card. I don't remember the previous version of the fog looking this bad, so maybe there was some regression somewhere.

User avatar
Capostrophic
Posts: 429
Joined: 22 Feb 2016, 20:32

Re: [patch] new fog shader

Post by Capostrophic » 26 Jul 2018, 08:12

You have enabled "force shaders" right?
shitty lingua anglica grammar ftw

wolfraider
Posts: 3
Joined: 17 Jul 2018, 14:12

Re: [patch] new fog shader

Post by wolfraider » 26 Jul 2018, 15:10

Hi!

Here is a screenshot from Tel Vos: https://ibb.co/bwcZr8

The problem seems to be with loaded cells, because the blue grid moves when a new cell is loaded. If I have some more time, perhaps I'll make a video.

Thanks!

User avatar
wareya
Posts: 218
Joined: 09 May 2015, 13:07

Re: [patch] new fog shader

Post by wareya » 26 Jul 2018, 16:29

All the more reason to get postprocessing working.
paying attention to #1751/#1816 #2473 #3609 #3862/#3929 #3807 #4297

magamo
Posts: 105
Joined: 28 May 2016, 17:28

Re: [patch] new fog shader

Post by magamo » 01 Aug 2018, 21:18

wolfraider wrote:
26 Jul 2018, 15:10
Hi!

Here is a screenshot from Tel Vos: https://ibb.co/bwcZr8

The problem seems to be with loaded cells, because the blue grid moves when a new cell is loaded. If I have some more time, perhaps I'll make a video.

Thanks!
I'm rather curious, which version of the shader are you using? That very much looks like the older version that's been posted up in this thread for years. The version on gitlab is quite a bit nicer at this point.

wolfraider
Posts: 3
Joined: 17 Jul 2018, 14:12

Re: [patch] new fog shader

Post by wolfraider » 02 Aug 2018, 14:47

Lol, missed that one. I had the version from January. Unfortunately I won't be able to build the newest version on gitlab.

Thanks for the help!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests