The Dark Mod

Not about OpenMW? Just about Morrowind in general? Have some random babble? Kindly direct it here.
User avatar
taknamay
Posts: 68
Joined: 01 May 2013, 13:22

Re: The Dark Mod

Post by taknamay » 09 Oct 2013, 18:04

BrotherBrick wrote:All maps, textures, models, def files, audio assets, and all other
non-software components of The Dark Mod are licensed under the
Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported license,
as specified at http://creativecommons.org/licenses/by- ... /legalcode
and described at http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/
Ah, thanks. CC BY-NC-SA is pretty good, so other noncommercial games can use it :)

User avatar
sirherrbatka
Posts: 2157
Joined: 07 Aug 2011, 17:21

Re: The Dark Mod

Post by sirherrbatka » 09 Oct 2013, 19:10

Pulse Audio is the culprit
i have never faced linux audio problem that was not related to the pulse audio :?

User avatar
sirherrbatka
Posts: 2157
Joined: 07 Aug 2011, 17:21

Re: The Dark Mod

Post by sirherrbatka » 09 Oct 2013, 19:43

Well, I wasn't able to launch the game on my machine (it is so old…) but main menu is so pretty! ;-)

User avatar
potatoesmaster
Posts: 112
Joined: 26 Dec 2012, 17:01

Re: The Dark Mod

Post by potatoesmaster » 10 Oct 2013, 10:23

The loading is quite long. My pc froze the first I attempted to launch the game, but I didn't have any problem after that (for that matter, no PulseAudio here, only Alsa). It runs pretty well on my 5 years old laptop (I expected it to be laggy, it wasn't :), but it's not so surprising as Doom 3 was released 9 years ago, in 2004).

ezzetabi
Posts: 407
Joined: 03 Feb 2012, 16:52

Re: The Dark Mod

Post by ezzetabi » 16 Oct 2013, 12:58

Still there are games that look worse and go much slower...

User avatar
taknamay
Posts: 68
Joined: 01 May 2013, 13:22

Re: The Dark Mod

Post by taknamay » 16 Oct 2013, 16:55

I was unable to run the game. I didn't check the hardware requirements but I am sure I do not meet them :(

ezzetabi
Posts: 407
Joined: 03 Feb 2012, 16:52

Re: The Dark Mod

Post by ezzetabi » 17 Oct 2013, 14:59

Ask in the tdm forum, they are friendly and helpful... usually.

User avatar
Okulo
Posts: 671
Joined: 05 Feb 2012, 16:11

Re: The Dark Mod

Post by Okulo » 21 Oct 2013, 16:06

sirherrbatka wrote:
Pulse Audio is the culprit
i have never faced linux audio problem that was not related to the pulse audio :?
Fuck, that shit makes me rage. PulseAudio and that nouveau shit. Especially PulseAudio. Kernel panics out the ass. I have no clue why, but my hardware and those drivers just won't play nice. Except for Ubuntu with Unity I have never had a linux distro that kept itself in one piece for more than a week.

User avatar
potatoesmaster
Posts: 112
Joined: 26 Dec 2012, 17:01

Re: The Dark Mod

Post by potatoesmaster » 21 Oct 2013, 20:02

Apparently, it is possible to solve the sound delay problem on a PulseAudio system with these commands:

Code: Select all

# To know the sound card's name (DG in this example)
aplay -l

# Start The Dark Mod specifying the sound card to use
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:.
exec ./thedarkmod.x86 +set s_alsa_pcm sysdefault:CARD=DG
These instructions come from an article about TDM being drafted (so only accessible to logged users for now) on linuxfr.org, a French website about Linux and free software.

Post Reply