Page 1 of 1

First naive attempt at a mod - problems

Posted: 30 Apr 2018, 01:54
by northivanastan
I used OpenMW-CS to create a simple mod that adds an NPC in Mababi called "The Immortal" which carries three unique enchanted items, an amulet, a robe, and boots.
For some reason The Immortal's legs were invisible, and I also couldn't figure out how to make the NPC equip the items. The robe was entirely black when I equipped it. The only thing that really worked were the enchantments.
I clearly need some more direction before I seriously try to make a mod.

Re: First naive attempt at a mod - problems

Posted: 17 May 2018, 03:09
by Thunderforge
Are there some specific ways that we can help you? What have you tried so far to resolve this? What questions do you have?

Re: First naive attempt at a mod - problems

Posted: 20 May 2018, 12:55
by ladyonthemoon
northivanastan wrote:
30 Apr 2018, 01:54
I used OpenMW-CS to create a simple mod that adds an NPC in Mababi called "The Immortal" which carries three unique enchanted items, an amulet, a robe, and boots.
For some reason The Immortal's legs were invisible, and I also couldn't figure out how to make the NPC equip the items. The robe was entirely black when I equipped it. The only thing that really worked were the enchantments.
I clearly need some more direction before I seriously try to make a mod.
I'm still trying to figure out how to use OpenCS to make a mod; I carry on making mods with the original CS then. Maybe you should do that since, apparently, your mod is not a complicated one and has no scripts. It should work with OpenMW. :)

Re: First naive attempt at a mod - problems

Posted: 20 May 2018, 15:51
by psi29a
ladyonthemoon wrote:
20 May 2018, 12:55
I'm still trying to figure out how to use OpenCS to make a mod; I carry on making mods with the original CS then. Maybe you should do that since, apparently, your mod is not a complicated one and has no scripts. It should work with OpenMW. :)
Have you read the tutorial on how to make a mod using OpenMW-CS?

https://openmw.readthedocs.io/en/stable ... index.html

Re: First naive attempt at a mod - problems

Posted: 20 May 2018, 17:36
by ladyonthemoon
psi29a wrote:
20 May 2018, 15:51
Have you read the tutorial on how to make a mod using OpenMW-CS?
https://openmw.readthedocs.io/en/stable ... index.html
No, but I will! Thank you! :D

Re: First naive attempt at a mod - problems

Posted: 21 May 2018, 10:31
by ladyonthemoon
ladyonthemoon wrote:
20 May 2018, 17:36
psi29a wrote:
20 May 2018, 15:51
Have you read the tutorial on how to make a mod using OpenMW-CS?
https://openmw.readthedocs.io/en/stable ... index.html
No, but I will! Thank you! :D
I've made it! :dance:

The tutorial is incomplete at the moment but I managed adding the ring to Arrile's store in Seyda Neen and set ownership of the ring to Arrile.

I've also tried the ring and it works.

01.jpg
02.jpg
screenshot001.jpg
screenshot002.jpg
Edit: if this post is too much off topic, let me know or delete it. :)

Re: First naive attempt at a mod - problems

Posted: 21 May 2018, 12:29
by ladyonthemoon
northivanastan wrote:
30 Apr 2018, 01:54
I used OpenMW-CS to create a simple mod that adds an NPC in Mababi called "The Immortal" which carries three unique enchanted items, an amulet, a robe, and boots.
For some reason The Immortal's legs were invisible, and I also couldn't figure out how to make the NPC equip the items. The robe was entirely black when I equipped it. The only thing that really worked were the enchantments.
I clearly need some more direction before I seriously try to make a mod.
Are you using custom meshes, textures and a custom race?

I made a new npc and added her to Pelagiad. She is wearing the clothes I assigned to her and looks normal.

screenshot018.jpg
screenshot019.jpg

Re: First naive attempt at a mod - problems

Posted: 22 May 2018, 02:54
by northivanastan
Sorry for being late! I fixed all of these issues myself. Mostly forgot to check Auto Calc and add body parts to my custom items.

Re: First naive attempt at a mod - problems

Posted: 22 May 2018, 03:17
by northivanastan
Sorry for posting late - fixed all of this myself. Still have some questions but those are for another thread.

The issues were: Forgot to check Auto Calc; and forgot to associate clothing with body parts.