OpenMW 0.42.0

Anything related to PR, release planning and any other non-technical idea how to move the project forward should be discussed here.
User avatar
raevol
Posts: 3013
Joined: 07 Aug 2011, 01:12
Location: Caldera

Re: OpenMW 0.42.0

Post by raevol » 11 Apr 2017, 19:49

@zini, roger- today is my long day but will get started tomorrow.

We do need RCs though! :)

User avatar
psi29a
Posts: 4625
Joined: 29 Sep 2011, 10:13
Location: Belgium
Gitlab profile: https://gitlab.com/psi29a/
Contact:

Re: OpenMW 0.42.0

Post by psi29a » 11 Apr 2017, 21:21

Roger that!

TechNoirMK
Posts: 84
Joined: 19 Aug 2015, 15:58

Re: OpenMW 0.42.0

Post by TechNoirMK » 12 Apr 2017, 06:29

>not letting us wait for another half-a-year before those 65 remaining issues get fixed
Aw.
Based on idling about this place for a few years, I'd say expect 1.0 in 2018.
I'd put my money on at least 2020. The number of issues, excluding post-1.0, is still HUEG.

corristo
Posts: 493
Joined: 12 Aug 2011, 08:29

Re: OpenMW 0.42.0

Post by corristo » 12 Apr 2017, 08:15

OpenMW 0.42.0 RC1 for macOS:

http://downloads.openmw.org/osx/OpenMW-0.42.0-RC1.dmg

Please note that nightly builds follow master branch, not release branches, and don't represent upcoming release.

K1ll
Posts: 146
Joined: 06 Aug 2011, 21:54

Re: OpenMW 0.42.0

Post by K1ll » 13 Apr 2017, 16:51

OpenMW 0.42.0 RC1 Linux targz packages:

32 Bit
64 Bit


fuzzles
Posts: 6
Joined: 13 Apr 2017, 20:11

Re: OpenMW 0.42.0

Post by fuzzles » 13 Apr 2017, 20:14

Howdy!

I just was poking around and figured now would be the time I first try OpenMW, after watching the amazing progress over the last few years.

Came across a snag right away though, seems like the (handy-dandy) installation wizard importer is crossing the '/' and '\' of Windows and *nix files systems around a bit, resulting in no directory found and this:
SETTINGAS.PNG
SETTINGAS.PNG (9.84 KiB) Viewed 2196 times
I can browse for it manually and it selects the .ini fine, but I assume I need to poke through the OpenMW config files to get the data directory detection working.

EDIT: Nope, I checked my 'My Games' config, seems to be showing up correctly there. I'm getting the 'Could not find the Data files location' and I have no idea!

Cheers :)

EDIT 2: Final confirmation, I cannot get it to detect anything properly. The wizard sees my install directory effortlessly, and the .ini file does transfer to the openmw config file in 'My Games', it shows the correct file path at the bottom of the config as well, and seems a save file is found, but will not detect data directory and tells me to run wizard repeatedly.

User avatar
raevol
Posts: 3013
Joined: 07 Aug 2011, 01:12
Location: Caldera

Re: OpenMW 0.42.0

Post by raevol » 15 Apr 2017, 21:36

fuzzles, welcome and thank you for testing! Ace, any ideas on this?

User avatar
raevol
Posts: 3013
Joined: 07 Aug 2011, 01:12
Location: Caldera

Re: OpenMW 0.42.0

Post by raevol » 15 Apr 2017, 22:38

I'm about halfway through the changelog, hopefully finishing in the next few days. I need some help with:
If I understand correctly, this was determined not to be a bug?
Bug #1956: Duplicate objects after loading the game, when a mod was edited

Is this correct for issue 2777?
- Low-value disintegrate over time effects are no longer nullified by high frame rate

Sorry, but I am not technical enough to understand this one:
Bug #3580: Crash: Error ElementBufferObject::remove BufferData<0> out of range

Were these fixed or rejected?
Bug #3601: Menu Titles not centered vertically
Bug #3670: Unhandled SDL event of type 0x304

I don't understand Morrowind scripting enough to decipher this one:
Bug #3671: Incorrect local variable value after picking up bittercup

User avatar
Capostrophic
Posts: 645
Joined: 22 Feb 2016, 20:32

Re: OpenMW 0.42.0

Post by Capostrophic » 16 Apr 2017, 10:06

2777 — I'd say yes, but it's more like: disintegrate effects no longer depend on framerate. However... eh, I dunno.
1956 is a bug. Relevant pull request.
3601 and 3670 were both fixed.

Post Reply