Page 16 of 22

Re: OpenMW 0.24.0

Posted: 08 Jun 2013, 15:38
by Zini
We need to come to a conclusion here relatively soon. Is anyone actively working on this problem? If not, then there is no point in waiting. I dislike the idea of releasing 0.24.0 without sound for Windows, but if a fix is not going to happen any time soon, then we may have no other option.

Re: OpenMW 0.24.0

Posted: 08 Jun 2013, 15:51
by jbo_85
It's only a problem for Win32. I don't really get the crash in my MSVC-builds with ffmpeg.

Re: OpenMW 0.24.0

Posted: 08 Jun 2013, 23:21
by jbo_85
The Win32-build probably has to be recompiled. There is a problem in SoundManager::lookup() in soundmanagerimp.cpp for example. The ASM for that function differs between OpenMW 0.23 and my 0.24 MSVC build. But in the RC it's the same as in OpenMW 0.23.
By patching some issues in the RC I was able to get ingame with working sound.

Re: OpenMW 0.24.0

Posted: 09 Jun 2013, 00:03
by wheybags
I just compiled master on windows and it works perfectly, sound and all.
http://wheybags.netsoc.ie/openmw.rar

EDIT:
Shit, just realised it should be 0.24 branch, will compile that now.

EDIT2:
http://wheybags.netsoc.ie/openmw-0.24-win32.rar
Works perfectly for me.

Re: OpenMW 0.24.0

Posted: 09 Jun 2013, 02:22
by Br0ken
wheybags wrote:http://wheybags.netsoc.ie/openmw-0.24-win32.rar
Works perfectly for me.
It's alive! :D
Runs excellent for me too.

Now, nothing prevents to release 0.24.0?

Re: OpenMW 0.24.0

Posted: 09 Jun 2013, 08:00
by psi29a
So something is amiss in Ace's sound libs or boost libs?

I suggest you list the versions of everything used to compile, same for Ace so we can see the differences.

Re: OpenMW 0.24.0

Posted: 09 Jun 2013, 12:09
by wheybags
boost_1_51
bullet-2.81-rev2613
ffmpeg-git-1eabd71-win32-dev
GnuWin32
MyGUI_3.2.0
OgreSDK_vc10_v1-8-1
OpenAL 1.1 SDK

^contents of my deps folder

Re: OpenMW 0.24.0

Posted: 09 Jun 2013, 17:26
by Berandas
EDIT2:
http://wheybags.netsoc.ie/openmw-0.24-win32.rar
Works perfectly for me.
Seems to be working for me as well. I just found one bug - sounds have reversed front/rear directions (I'm using 5.1 sound), that means, things in front of me are making noise from my rear reproductors and vice versa, center seems to be working fine. Can someone confirm this?

Re: OpenMW 0.24.0

Posted: 09 Jun 2013, 17:55
by Ace (SWE)
boost_1_51
bullet_2.77
ffmpeg-git-1eabd71
MyGUI-3.2.0
Ogre-hg rev 3593 (d4f8b8f036f6, v1-8 branch)
OpenAL-1.1 SDK

Perhaps something went wrong in my original build, I could recreate the build directory and try another one, see if that helps?
Also, sorry for being gone. Was my birthday so I was away without access to my development machine.

Re: OpenMW 0.24.0

Posted: 09 Jun 2013, 18:31
by corristo